Londen Heathrow

Londen Heathrow is de grootste luchthaven van Europa. Dat wil zeggen naar het aantal passagiers dat het vervoert. Jaarlijks reizen er bijna 73 miljoen mensen via Londen Heathrow. Dat wil overigens niet zeggen dat de meeste vluchten vanaf Londen Heathrow vertrekken, de meeste vluchten worden uitgevoerd op Charles de Gaulles airport bij Parijs.

Londen Heathrow heeft ooit 5 terminals gehad. Terminal 1 was de terminal van vluchten die gevlogen werden door luchtvaartmaatschappijen die onderdeel zijn van de Star Alliance. Terminal 1 en 2 worden op dit moment samengevoegd tot 1 grote terminal waarvandaan de Star Alliance maatschappijen zullen vliegen.

Terminal 3 is de terminal die wordt gebruikt voor lange afstandsvluchten. Onder andere Emirates, Qantas, Singapore Airlines en Virgin Atlantic gebruiken deze terminal. Ook deze terminal is betrekkelijk nieuw, dat wil zeggen in 2007 is deze compleet opnieuw ingericht.

Terminal 4 is de terminal waar de British Airways toestellen aankomen en vertekken. Daarnaast zijn ook vliegtuigmaatschappijen die onderdeel zijn van SkyTeam hier welkom. Deze terminal is ook betrekkelijk recent gerenoveerd, onder andere om de nieuwe Airbus A380 te kunnen ontvangen.

Londen-Heathrow-Airport
Man on smart phone - young business man in airport. Casual urban professional businessman using smartphone smiling happy inside office building or airport. Handsome man wearing suit jacket indoors.

Terminal 5 is een grote terminal en jaarlijks reizen er meer dan 30 miljoen mensen via deze terminal. Deze terminal is alleen voor toestellen, of zo je wilt passagiers, van British Airways.

Vrijwel iedere grote luchtvaartmaatschappij vliegt op Londen Heathrow. Het zou een te lange lijst worden om al deze luchtvaartmaatschappijen op te noemen. De meeste maatschappijen vliegen op Londen Heathrow, behalve de low-cost maatschappijen. Dit komt omdat Londen Heathrow niet direct het goedkoopste vliegveld is om te landen of om op te stijgen.

Openbaar vervoer

Als je op Londen Heathrow bent aangekomen, dan wil daar natuurlijk niet blijven. Er zijn verschillende manieren om vanaf Londen Heathrow naar Londen te gaan. In de eerste plaats kan je natuurlijk de trein nemen. De Heathrow Express stopt op de stations bij de terminals 1-3 en terminal 5. Vanaf terminal 1-3 doet de Heathrow Express er ongeveer 15 minuten over, vanaf terminal 5 ongeveer 20 minuten. Wie vooraf een ticket koopt betaalt £ 21 voor een enkeltje, wie dit in de trein doet betaalt £ 26 voor een enkeltje.

Het is ook mogelijk om de Heathrow Connect te pakken. Deze stopt bij alle terminals, behalve terminal 5. De Heathrow Connect doet er wel iets langer over dan de Heathrow Express, een ritje naar Paddington Station duurt ongeveer 25 minuten. Een enkel kaartje kost ongeveer £ 10.

Als u geen zin heeft om met de trein te gaan, dan kunt u ook de metro nemen. Iedere 5 minuten vertrekt er een metro vanaf alle terminals. Een kaartje kost ongeveer £ 5.50. Als u een taxi neemt kost dit u ongeveer £ 40 en bent u met ongeveer 40 minuten in Londen.

Parkeren op Londen Heathrow

Als u uw auto op Londen Heathrow wilt parkeren, dan kan dat. De luchthaven heeft de mogelijkheid voor Long Term, Short Term en Business parking. Short Term parking kost £ 6 per uur met een dagtarief van £ 53,90. Dit dagtarief blijft per dag gelijk, hoe lang u uw auto daar ook laat staan.

Business parking is een stuk goedkoper. U parkeert dan uw auto en wordt met een shuttle naar de terminal gebracht. Business Parking kost £ 25,30 per dag.

Long Term parking werkt vrijwel hetzelfde als Business Parking, het is echter wel wat goedkoper. Long Term parking kos

Copyright 2014. All Rights Reserved.