Londen Southend Airport

Net als Londen Stanstet Airport heeft ook Londen Southend Airport een militaire geschiedenis. Dit vliegveld is echter nog wat ouder en is in de Eerste Wereldoorlog aangelegd. Londen Southend Airport hoort officieel tot een van de vliegvelden die bij Londen horen, maar echt dichtbij is het niet. Het ligt ongeveer op 70 kilometer afstand van het centrum van Londen en het duurt ongeveer een uurtje voordat je met de auto in Londen bent. De populaire badplaats Southend-on-Sea is wel dichtbij.

Londen Southend is een kleinere luchthaven, toch landen er wel wat maatschappijen op deze luchthaven. Denk bijvoorbeeld aan Easyjet, Flybe en Skywork Airlines. Vanaf Amsterdam vliegt Easyjet naar Londen Southend Airport en Flybe vliegt vanaf Eelde op deze luchthaven. De populairste route is overigens Amsterdam – Londen Southend.

Londen Southend Airport

Openbaar vervoer

Vanaf 2011 heeft Londen Southend een eigen treinstation. De treinen rijden tussen de luchthaven en Liverpool Station een kaartje kost je ongeveer €15,00. De trein doet er een uurtje over en stopt ook op deze stations: Rochford, Hockley, Rayleigh, Wickford, Billericay, Shenfield en London Stratford.

Als je niet naar Londen wilt, dan is het ook mogelijk om de bus naar de badplaats Southend-at-Sea te nemen. Een buskaartje zal je slechts een paar pond kosten.

Uiteraard is het ook mogelijk om een taxi naar de stad Londen te nemen. Een taxi is best wel prijzig, omdat het vliegveld niet echt dicht bij de stad ligt. Een taxirit naar Londen zal ongeveer 100 Pond kosten.

Parkeren op Londen Southend AIrport

Parkeren op deze luchthaven is relatief erg goedkoop. Je hebt de keuze uit twee vormen van parkeren. In de eerste plaats kan je kiezen voor short term parkeren. Parkeren is dan geschikt als je je auto niet te lang wilt laten staan. Short term parkeren kost £ 4.50 per uur, met een maximum van £15 per dag. De prijzen blijven bij een langere periode vrijwel ongewijzigd. Long term parkeren kost £10 pond per dag. Het maakt bij parkeren voor de langere periode op Southend Airport geen verschil of je 1 dag of 3 weken parkeert, je moet gewoon £ 10 per dag betalen, wat overigens een schappelijk tarief is.

Copyright 2014. All Rights Reserved.