Londen Gatwick Airport

Londen Gatwick Airport is een luchthaven die ongeveer 45 kilometer ten zuiden van de stad Londen ligt. Het is niet de grootste luchthaven van Londen, maar het is toch nog steeds een grote luchthaven. Londen Gatwick Airport is de tweede luchthaven van Londen. Jaarlijks landen en vertrekken er meer dan 35 miljoen mensen. Het is daarmee internationaal gezien een luchthaven die in de  top 40 van grootste luchthavens staat. Dat is al helemaal een prestatie als je bedenkt dat de luchthaven maar 1 start- en landingsbaan heeft.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen er op Londen Gatwick Airport?

Er zijn veel verschillende luchtvaart-maatschappijen die op Londen Gatwick Airport vliegen. Heel algemeen gesproken zijn het vooral de kleinere maatschappijen die vluchten in en rond Europa uitvoeren die landen op Londen Gatwick Airport. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Vueling, Ryanair, AirBaltic, Easyjet, en Pagasus. Het zijn echter niet alleen kleinere maatschappijen die landen of vertrekken op Londen Gatwick Airport, want bijvoorbeeld British Airways en Emirates vliegen vanaf deze luchthaven.

Vliegticket Londen Gatwick

Welke terminals heeft Londen Gatwick?

De luchthaven heeft twee terminals: een noordelijke en een zuidelijke. In welke terminal je moet zijn is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Deze luchtvaartmaatschappijen vliegen allemaal vanaf de noordelijke terminal.

 • Air Berlin
 • Air China
 • British Airways
 • Delta Airlines
 • EasyJet
 • Emirates
 • Hong Kong Airlines
 • Korean Airlines
 • Meridiana
 • Sunwing Airlines
 • Thomson Airways
 • Vietnam Air

De overige vertrekken of komen aan op de zuidelijke terminal.

Openbaar vervoer

Over het algemeen zijn het dus kleinere luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Londen Gatwick, maar ook grotere maatschappijen doen deze luchthaven aan. Globaal is wel te zeggen dat het vooral Europese vluchten zijn die aankomen of vertrekken vanaf deze luchthaven. Natuurlijk is dit ook geen algemene regel, maar in de praktijk komt het hierop neer.

Londen Gatwick mag dan niet het grootste vliegveld van Londen zijn, het is wel het beste vliegveld als je Londen in wilt. Er zijn drie verschillende treinverbindingen die vanaf het station op de zuidelijke terminal naar Londen vertrekken. De lijn Thameslink stopt op  St. Pancras International en is de goedkoopste. Een enkeltje kost iets meer van 10 pond en kinderen mogen voor de helft mee. Daarnaast zijn er ook nog de Gatwick Express en de Southern Railway, deze treinen stoppen op Londen Victoria. De kosten van deze treinen zijn respectievelijk 20 en 15 pond.

Parkeren op Gatwick Airport

Parkeren op Londen Gatwick Airport is niet direct goedkoop te nomen. Het eerste uur parkeren kost ongeveer 8 pond en loopt op tot een maximum van 45 pond per dag. Ook is het mogelijk om je auto op een zogenaamde long stay parkeerplaats te zetten. Parkeren kost dan 20 pond voor de eerste dag en kost voor de volgende dagen ongeveer 15 pond extra.

Copyright 2014. All Rights Reserved.