Londen City Airport

Van de vijf luchthavens die Londen heeft is Londen City Airport de kleinste. De naam van het vliegveld doet het al vermoeden: het vliegveld ligt het dichtst bij de stad Londen, ongeveer 11 kilometer ten noorden van de stad. De aantallen passagiers die het vliegveld jaarlijks verwerkt vallen relatief mee, ongeveer 3 miljoen mensen per jaar. Dat zijn er overigens nog altijd ongeveer 8.200 per dag.

De meeste passagiers die landen op Londen City Airport, of deze luchthaven als hun vertrekluchthaven hebben kiezen voor deze luchthaven omdat het echt heel erg dicht bij de stad is. De meeste passagiers die Londen City Airport dan ook gebruik zijn zakelijke passagiers.

Het vliegveld is in 1987 geopend en heeft maar een landingsbaan. Ook heeft geen taxibaan. De start- en landingsbaan is niet erg lang. Ongeveer 1650 meter. De passagiersterminal bestaat uit 2 verdiepingen. Op de begane grond kan er worden ingecheckt, op de bovenste verdieping is de beveiliging. De vluchten die vanaf Londen City Airport landen of vertrekken zijn meestal Europese vluchten. Al zijn daar wel wat uitzonderingen op.

Londen City Airport

Deze luchtvaartmaatschappijen vliegen op Londen City Airport

  • Alitalia
  • Aurigny Air Services
  • Blue Islands
  • CityJet
  • Flybe
  • Lufthansa Regional
  • Luxair
  • SkyWork Airlines
  • Swiss International Air Lines

Openbaar vervoer

De Docklands Light Railway brengt u snel naar het traditionele zakencentrum van Londen, Bank DLR Station. Een kaartje kost ongeveer 7,50 Euro en de metro doet er ongeveer 20 minuten over. Vanaf Bank DLR Station is het mogelijk om over te stappen op verschillende metrolijnen die u naar andere locaties in Londen brengen, bijvoorbeeld het centrum. Natuurlijk is het ook mogelijk om met bijvoorbeeld een taxi naar het centrum van Londen te gaan. Een taxi zal tussen de 50 en de 50 Euro kosten, afhankelijk van uw precieze bestemming.

Parkeren op Londen City Airport

Als u uw auto wilt parkeren op Londen City Airport dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. In de eerste plaats kunt u uw auto voor een kortere periode daar neer zetten. Het zogenaamde Short term parking kost iets meer dan 17 euro per uur terwijl een dag parkeren rond de 80 Euro aan parkeerkosten met zich mee zal brengen.

Als u uw auto langer wilt laten staan dan is het verstandiger om voor de long term parking te kiezen. Long term parking kost rond de 17,00 Euro per dag.

Copyright 2014. All Rights Reserved.