Bezienswaardigheden Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland. Dat is niet altijd zo geweest. Vroeger was York de hoofdstad van Engeland, maar nu is dit dus Londen geworden. Londen is een schitterende stad met een zeer rijke historie. De geschiedenis van Londen gaat meer dan 2000 jaar terug en in de stad zijn verschillende invloeden van diverse rijken terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van de Romeinen, Angelsaksen, de Normandiërs en waarschijnlijk de Kelten. Samen hebben ze in ieder geval ervoor gezorgd dat Londen een stad is geworden met een zeer rijke historie en een schitterend aanbod van kunst en cultuur.

Natuurlijk is Londen meer dan kunst en cultuur alleen. Je hebt er ook nog de extreem beleefde bevolking en de gezellige uitgaangelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan de Engels pubs, of de restaurants waar je heerlijk kunt dineren. Combineer dat met het gevoel voor traditie wat de Britten hebben, denk bijvoorbeeld aan de typische taxi’s, en je gaat een supermooie stedentrip tegemoet.

Bezienswaardigheden Londen
Bezienswaardigheden Londen

The Londen Eye

Er zijn natuurlijk een aantal zaken die zeer de moeite waard zijn om te bekijken tijdens je bezoek aan Londen. In de eerste plaats zou je een bezoek kunnen brengen aan The London Eye. Dit reuzenrad heeft een hoogte van 135 meter en 32 gesloten capsules. Het rad draait zo langzaam dat het niet stil hoeft te staan om mensen in en uit te laten stappen. Als je in de London Eye stapt, krijg je een schitterend uitzicht over de hele stad. Het is beslist de moeite waard.

The Big Ben

De Big Ben is officieel de grootste klok van de klokkentoren die bij het Palace of Westminster is gebouwd. Natuurlijk is het de moeite waard om alleen al naar de grootste klok ter wereld te luisteren, maar het hele complex bezichtigen is absoluut de moeite waard.

The Tower of London!

De Tower Bridge is misschien wel een van de meest bekende iconen van Londen. Deze brug over de Thames werd in 1864 afgemaakt en is inmiddels een toeristische attractie. Bij de Tower Bridge hoort ook de Tower of Londen. De Tower of Londen is een mooi complex waarin ook de Britste kroonjuwelen worden bewaard. Ook heeft het gebouw een schitterende collectie aan harnassen, die zeker de moeite waard is om te bezichtigen. Een kleine noot: de Tower of Londen is nu een toeristische trekpleisters, vroeger was het echter ook een plaats om mensen publiek te executeren. Het gebouw is voor het publiek te bezichtigen en een bezoek aan de Tower of Londen is zeker de moeite waard!

Copyright 2014. All Rights Reserved.